آشنایی با خواص سیر و فواید مصرف آن برای سلامتی
خواص سیر از دیرباز برای همه انسانها، دکترها و طبیبان شناخته شده است. از مهمترین خواص سیر میتوان به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، پیشگیری از پوکی استخوان، پیشگیری از آلزایمر، درمان یبوست، درمان جوش و آکنه، کاهش وزن و … اشاره کرد. برای آشنایی بشتر با خواص سیر همراه ما باشید.
خاصیت مهم سیر خام
سیر یکی از سبزیجاتی است که دارای خواص بیشماری است و بسیاری از پزشکان به افراد میانسال و کهنسال توصیه میکنند که هر روز یک حبه سیر خام مصرف کنند تا از خواص آن بهرهمند شوند. در ادامه به برخی از خواص سیر خام میپردازیم:
تقویت سیستم ایمنی بدن
با تقویت سیستم ایمنی بدن از بیماریها در امان هستید. سیر سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند تا از سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری کند. خوردن دو حبه سیر خام له شده در روز از سرفه، تب و بیماریهای سرماخوردگی و علائم آن پیشگیری میکند.
کاهش فشار خون با سیر
سکته مغزی و قلبی دو مورد از بیماریهای خطرناک و نگران کننده در سراسر جهان است. فشار خون بالا یک عامل خطر برای بیماری قلبی است. سیر برای کسانی که از فشار خون بالا رنج میبرند، نجات دهنده است و به کاهش آن کمک موثری میکند. البته لازم به ذکر است کسانی که با بوی سیر و خوردن سیر خام مشکل دارند، میتوانند از مکملهای حاوی سیر استفاده نمایند که همان خواص سیر را دارد.
سیر دارای خاصیت آنتی بیوتیک
همان طور که در بالاتر گفتیم، سیر حاوی آلیسین است. آلیسین یک آنتی بیوتیک فعال زیستی است که میتواند به مبارزه با عفونتها و باکتریها کمک کند. برخی معتقدند سیر جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیکهاست و میتوان از آن به جای داروی آنتی بیوتیک استفاده کرد.
خاصیت سیر برای سلامتی پوست
خواص سیر بسیار زیاد است و این ماده پر خاصیت برای قسمتهای مختلف بدن از جمله پوست و مو مفید است. از جمله مهمترین فواید سیر برای پوست صورت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری از به وجود آمدن قارچهای پوستی
- برطرف کردن جوشهای سرسیاه
- جلوگیری از پیری زودرس پوست
- از بین بردن جای جوش و زخم
- مرطوب کردن پوست
- ضد آکنه
خاصیت سیر برای سلامتی مو
سیر با داشتن ترکیبات موثری مانند سلنیوم و ترکیبات آنتی اکسیدانی یک درمان قدرتمند و تقویت کننده برای موهای شماست. سیر با تحریک گردش خون در پوست سر سبب میشود تا اکسیژن و مواد مغذی به ریشه مو برسد و این امر به تقویت مو و حتی تسریع در روند رشد مو کمک میکند. همچنین با خواص ضد میکروبی فوق العاده، یک محافظ موثر برای پوست سر در برابر هجوم میکروبها و باکتریها است. در نتیجه، استفاده از سیر میتواند به سلامت و رشد موها کمک کند تا زیبایی شما چندین برابر شود. برخی از خواص دیگر سیر برای مو شامل موارد زیر میشود:
- محافظ طبیعی برای پوست سر
- دارویی برای موهای شکسته
- تقویت فولیکولهای مو
- کمک به رشد سالم مو
- تسکین پوست سر
- ضد شوره
بهبود سلامت استخوانها
امروزه پیر و جوان همه از درد زانو و استخوان شکایت میکنند. تحقیقات حاکی از آن است که سیر در مبارزه با پوکی استخوان و آرتریت مفید است. روزانه با مصرف دو تا سه حبه سیر خام به بهبود سلامت استخوانها کمک کنید.
خاصیت سیر برای سلامتی بدن
سیر یکی از سبزیجاتی است که با داشتن مواد مغذی و مقادیری از منگنز، ویتامین ب، ویتامین سی، فیبر، کلسیم، روی، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین ب1 به عنوان داروی طبیعی شناخته میشود و دارای خواص بیشماری است.
برخی از خواص سیر عبارت است از:
- تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با سرماخوردگی و دیگر بیماریهای ویروسی
- درمان عفونتهای ادراری و کلیوی
- کمک به جذب آهن و روی در بدن
- کاهش سطح کلسترول بد خون
- جلوگیری از زوال عقل و آلزایمر
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- بهبود سلامت استخوان
- بهبود عملکرد ورزش
- کاهش عفونت گوش
- کاهش فشار خون
- افزایش طول عمر
- سم زدایی بدن
خواص سیر برای زنان
سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از بززگترین چالشهای بانوان است که با مصرف سیر میتوان آن را کنترل و درمان کرد. سیر تازه یا عصاره آن سرشار از آنتی اکسیدان است که میتواند به راحتی رادیکالهای آزاد را خنثی کند. به همین دلیل سیر به کاهش استرس و اضطراب کمک میکند. آنتی اکسیدانهای موجود درون سیر نقش مهمی در بارور شدن زنان و سلامت جنسی آنها دارد. برای سلامت PH سیر به حفظ تعادل باکتریهای واژن زنان کمک کرده و عفونتهای آنان را درمان میکند. در دوران یائسگی، پروتئین ستوکین در زنان به صورت نامنظم ترشح میشود به همین دلیل تولید استروژن کم میشود. مصرف سیر میتواند کمبود استروژن را تا حدودی جبران کند. برای بهرهمندی از خواص سیر در زنان میتوانید مقداری عصاره سیر درون چای عسل خود بریزید. مصرف یک حبه سیر یک روز قبل از تخمکگذاری، در سالاد یا در وعدههای مختلف غذایی، شانس باروری را افزایش میدهد.
خواص سیر برای روده و معده
سیر با داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان، از بدن شما در برابر سرطانهای روده، معده، ریه، پروستات، معده، کبد و مثانه محافظت میکند. مصرف سیر مانع نفوذ باکتریهای معده به روده میشود. در طب سنتی سمزدایی قوی یکی از خواص سیر برای معده شناخته میشود. با مصرف روزانه سیر از شر انگلها و کرمهای روده راحت شوید. آب سیر تازه مانع از رشد باکتری در مثانه شده و از بروز عفونت در مجاری ادراری جلوگیری میکند.
خواص سیر برای سرماخوردگی
سیر خام، به دلیل داشتن گوگرد و آلیسین، خواص آنتی بیوتیکی دارد و به دفع سموم از بدن و تمیز نگه داشتن سیستم گوارشی کمک میکند. سیر میتواند از سرفه و عفونتهای ناشی از سرماخوردگی جلوگیری کند. برای درمان سرماخوردگی خوردن دو حبه سیر هنگامی که ناشتا هستید مفید است. اگر کودک یا نوزاد شما سرما خورده است، برای درمان وی یک حبه سیر را پوست بگیرید و از درون آن نخ رد کنید. سیر را به گردن کودکان آویزان کنید تا سرماخوردگیشان بهتر شود.
خواص سیر برای قلب و مغز
آلیسین موجود در سیر باعث اکسید شدن LDL (کلسترول بد) شده و رشد آن را متوقف میکند. مصرف منظم سیر احتمال لخته شدن خون را کاهش میدهد و در نتیجه از ترومبوآمبولی جلوگیری میکند. سیر فشار خون را کم میکند. به همین دلیل افرادی که به فشار خون مبتلا هستند میتوانند برای کنترل آن مقداری سیر را به صورت روزانه مصرف کنند. سیر به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی به سلامت مغز نیز کمک میکند و از شما در برابر بیماریهای عصبی آلزایمر و زوال عقل محافظت میکند.
سخن آخر
سیر نه تنها در تهیه ادویههای ایرانی بلکه به صورت خام در ترشیها و سالاد نیز مصرف میشود. آنتی اکسیدانهای موجود درون سیر به درمان بیماریهای مختلفی مانند سرماخوردگی و سرفههای پیاپی، دنداندرد و یبوست کمک میکند. همچنین سیر با داشتن آلیسین مانع از لخته شدن خون در رگها شده و از بروز بیماریهای قلبی و بروز بیماری واریس پا جلوگیری میکند. برای افرادی که در باروری مشکل دارند، سیر یکی از راه حلها است. اگر باردار هستید مصرف سیر باید حتما تحت نظر پزشک انجام شود.
اولین دیدگاه را ثبت کنید