چرا نان جو خشک رژیمی ؟؟؟

الناز عباسیان 2024/02/07

خواص نان جو و سبوس:

نان جو از قدیم همیشه در دسترس مردم بوده و غذای اصلی گلادیاتورهای رومی محسوب می شده است و به همین دلیل آنان را هوردیری به معنای خورندگان نان جو می نامیدند. سبوس یکی از غنی ترین منابع غذایی فیبر و الیاف گیاهی است. به همین دلیل با افزایش حجم مدفوع با یبوست و بیماری های کولون به مبارزه برمی خیزد. فیبر گیاهی به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم می شود که سبوس گندم جز فیبرهای نامحلول است که برای جلوگیری از یبوست و سایر بیماری‌های روده بزرگ از آن استفاده می‌شود. سبوس یکی از مهم ترین راه ها برای درمان یبوست است. جلوگیری از یبوست به ما کمک می کند که دچار بواسیر، التهاب دیورتیکول، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های گوارشی نشویم.

به دلیل اینکه سبوس در واقع یک غذای مسهل به حساب می آید و آب بدن را جذب می کند توصیه می شود همراه آن مایعات و آب فراوان استفاده کنید. سبوس جو و برنج جز فیبرهای محلول است که تاثیر مثبتی روی کاهش کلسترول خون دارد.

سبوس جو و برنج جز فیبرهای محلول است که تاثیر مثبتی روی کاهش کلسترول خون دارد.

خواص نان جو سبوس دار:

تحقیقات نشان داده که نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی دارای ارزش بالایی است و به همین دلیل مورد توجه قرار گرفته است. نان جو حدود دو برابر نان گندم دارای فیبر است. تقریبا در هر ۱۰۰ گرم نان جو چهار گرم فیبر وجود دارد. نان جو به دلیل داشتن فیبر بالا برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است و می توانند بخش زیادی از فیبر لازم برای رژیم غذایی روزانه خود را از این طریق تامین کنند.
از طرف دیگر نان جو به دلیل داشتن فیبر بالا قدرت سیرکنندگی بیشتری نسبت به نان گندم دارد و اکثر کسانی که قصد کم کردن وزن خود را دارند از نان جو در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند. برای مثال از دیگر خواص نان جو می‌توان گفت این ماده دارای میزانی از ویتامین ب است و به همین دلیل برای ایجاد آرامش موثر است همینطور به دلیل وجود مقداری پتاسیم در آن برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا نیز مفید است.
باید توجه داشت که از نان جو به دلیل رژیمی بودن آن نباید بیش از حد استفاده کرد و از میزان مصرف نان روزانه تجاوز کرد. همچنین به دلیل گلوتن موجود در این نان، آن را به افرادی که دچار بیماری سلیاک هستند توصیه نمی‌شود.
هنگام خرید نان جو توجه داشته باشید که این نان کاملا پف کرده و قهوه ای است و طعم چندان خوبی ندارد و اگر با نان های تختی که روی آن سبزیجات ریخته بودن تا پف نداشتن آن به چشم نیاید مواجه شدید بدانید که آن نان با آرد گندم پخته شده و به عنوان نان جو به شما فروخته می شود. همانطور که ذکر کردیم از مهم ترین خواص نان جو ، خاصیت مسهل بودن و پیشگیری از یبوست آن است اما از دیگر خواص نان جو می توان به جلوگیری از سفید شدن مو می شود، نرمی استخوان کودکان را از بین می برد، برای کم خونی مفید است و کلسترول بد را کاهش می دهد. توصیه محققان این است که به جای استفاده از نان‌های لواش و باگت که جز نان‌هایی با کالری بالا و ارزش غذایی کم هستند از نان جو و سبوس‌دار استفاده کنید.

 

عنوان توضیحات
نوع تنوری، ماشینی
انرژی رژیمی نیست و کالری نسبتا بالا
درمان تقویت سیستم گوارشی رفع یبوست
افزودنی مغز تخمه آفتابگردان کنجد سیاهدانه

 

رنگ آن معمولا قهوه ای روشن است و میزان ترد بودن بالای آن نشان دهنده تازگی نان است.

این نان را به هیچ عنوان در مکان مرطوب نباید نگهداری کرد، همچنین گاهی از مغز تخمه آفتابگردان برای خوشمزگی و زیبایی ظاهری این نان استفاده می کنند.

 

تأثیر نان جو برای لاغری چقدر است؟

همان طور که می‌دانید پیروی کردن از رژیم‌های غذایی مختلف، به دلایل خاصی انجام می‌شود. گاهی ممکن است فرد دچار بیماری خاصی شده باشد و پزشک یا متخصص تغذیه برای وی رژیم خاصی در نظر گرفته باشد. گاهی هم افراد رژیم غذایی را برای لاغر شدن دنبال می‌کنند. بنابراین از آن جا که هدف از این رژیم، لاغری و رسیدن به وزن مناسب است، لازم است فرد در برنامه غذایی خود از غذا‌های کم کالری و سالم استفاده نماید. بهترین مواد غذایی، آن‌هایی هستند که در فرد احساس سیری بیشتری را به وجود آورده و از پرخوری آن‌ها جلوگیری می‌کنند. همان طور که پیشتر هم اشاره کردیم، خوردن نان جو برای لاغری تأثیر زیادی در این امر خواهد داشت.

 

مواد معدنی موجود در 100 گرم جو به قرار زیر است:

آب 11 گرم
پروتئین 8 گرم
مواد نشاسته‌ای 78 گرم
کلسیم 16 میلی گرم
فسفر 189 میلی گرم
آهن 2 میلی گرم
سدیم 3 میلی گرم
پتاسیم 160 میلی گرم
ویتأمینB3 12 میلی گرم
ویتأمین B2 5 میلی گرم
ویتأمینB1 3 میلی گرم

 

انواع نان جو

جو یکی از غلات از خانواده گرامینه ها ( گندم ها ) است که چرخه زندگی یک ساله دارد؛ بدون شک نان تهیه‌ شده از این ماده مغذی هم انواع مختلفی دارد:

جو ساده یا سیاه
جو دو سر یا یولاف یا جو دوسر پرک
جو سفید که پوست و سبوس آن گرفته شده است و به جوی مرواریدی معروف است.
جو پوست کنده که هنوز سبوس آن جدا نشده است.

 

فواید و خواص مهم دیگر نان جو از منظر طب سنتی

– نان جو از سفیدشدن مو جلوگیری می‎کند.

– نان جو برای کم خونی مفید است.

– جو نرمی استخوان کودکان را از بین می‎برد.

– مداومت در خورن جو و نان آن باعث لاغری می‎شود.

 

خواص نان جو برای کودکان

وجود ویتامین های گروه ب: موجب تقویت حافظه، شادابی و زیبایی پوست، آرامش و پیش گیری از نرمی استخوان در کودکان می شود.

املاح و مواد معدنی موجود در نان جو به افزایش سلامت و استحکام استخوانها کمک شایانی میکند.

همچنین با مصرف این نان، نرمی استخوان کودکان از بین می رود.

طبق تحقیقاتی که انجام شده اگر به نوزادان پس از سن ۵ ماهگی جو دوسر پرک داده شود،

خطر ابتلا به آسم در دوران کودکی را به میزان چشمگیری کاهش می دهد زیرا دارای خواص ضد التهابی می باشد.

 

برای تهیه این ماده غذایی به فروشگاه شهسوارمارکت مراجعه کنید.

 

 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.