طرز تهیه برنج کته ساده

مدیر سایت 2023/01/24

برای ورود به فروشگاه جهت خرید مواد اولیه لازم برای طبخ این غذای شگفت انگیز بر روی اینجا کلیک کنید.

برنج یکی از اصلی ترین مواد غذایی در سفره ایرانی است و به دو شکل برنج کته ساده و آبکش پخته می شود. هر کدام از این روش های پخت طرفداران خودش را دارد ، اغلب خانواده ها برنج را به شکل آبکش درست می کنند ، چون ظاهر بهتری پیدا می کند و کته هم به عنوان یک غذای فوری به حساب می آید. در این آموزش آشپزی از شهسوارمارکت به شما طرز تهیه کته خوشمزه را می گوییم.

طرز تهیه برنج کته ساده

شاید درست کردن یک کته خوب کار ساده ای به نظر برسد. اما خیلی وقت ها می بینیم که کته های ما به هم چسبیده ، له یا سفت می شود. ترفندهای مهم و ساده ای وجود دارد که با رعایت آن می توانید برنج کته را به شکل قد کشیده ، خوش شکل و خوش طعمی بپزید. برای آماده کردن کته از هر برنجی مثل ایرانی ، پاکستانی ، هندی یا … می توان استفاده کرد. اما اگر می خواهید عطر و طعم خوب برنج را بچشید، پیشنهاد ما برنج ایرانی است.

طرز تهیه برنج کته ساده

مرحله ۱

اولین مرحله شستن برنج است ، برای اینکه موقع پختن به شکل دانه دانه باشد و به هم نچسبند و نهایتاً سفید باشد. دو تا سه بار شستن کافی است. اگر برنجی که استفاده می کنید هندی است باید نزدیک ۲۰ دقیقه آن را نم کنید ، برای برنج ایرانی ۱۰ دقیقه خیس خوردن کافی است. برنج هایی که زود از هم وا می روند را نباید نم کنید و بلافاصله بعد از شستن آن را بجوشانید. در این مرحله لزومی به اضافه کردن نمک به آب نیست.

نکته:

از آب گرم برای نم کردن برنج استفاده نکنید ، زیرا باعث له شدن در طول پخت می شود.

مرحله ۲

مرحله دوم انتخاب قابلمه درست است. باید ظرفی را انتخاب کنید که برنج شما تنها یک سوم آن را پر کند ، وگرنه بخاطر کوچک بودن قابلمه ، کته شما شفته می شود.

مرحله ۳

مرحله سوم اضافه کردن مقدار درست آب به برنج است. در این مرحله باید برنج شسته شده را به شکلی در قابلمه بریزید که بصورت یکدست ته ظرف را بگیرد. بعد انگشتان را روی سطح برنج بگذارید و شروع به اضافه کردن آب کنید، آنقدر آب بریزید تا به یک بند انگشت شما برسد، این مقدار برای برنج ایرانی است. اگر از برنج هندی استفاده می کنید ، لازم است یک و نیم بند آب اضافه کنید چون جوش بیشتری می­خواهد.

مرحله ۴

مرحله چهارم وقت اضافه کردن نمک و روغن است. حتماً نمک را قبل از قرار دادن قابلمه روی حرارت اضافه کنید ، چون باعث می شود دانه های برنج حالت خودشان را نگه دارند و وا نروند. روغن را فراموش نکنید ، روغن به نچسبیدن دانه های برنج به هم کمک می کند. دقت کنید که زیاد بودن روغن باعث شفته شدن کته شما می شود.

نکته:

میزان نمک مناسب برای دو پیمانه برنج ، به اندازه یک قاشق سرخالی است. به ازای هر پیمانه برنج هم باید نصف قاشق غذاخوری روغن مایع یا جامد آب شده اضافه کنید.

مرحله ۵

در مرحله پنجم پخت کته باید قابلمه را روی شعله ای متناسب با اندازه آن قرار دهید و حرارت را بالا ببرید تا شروع به جوشیدن کند. سپس شعله را کم کنید (نه مثل دم کردن) و در قابلمه را بگذارید تا آب برنج تمام شود. وقتی آب برنج تمام شد سوراخ هایی در سطح آن ایجاد می شود و مقدار کمی آب ته برنج می ماند. حالا باید دم کنی را روی در قابلمه بگذارید.

نکته:

در طول جوشیدن برنج از هم زدن آن خودداری کنید، چون برنج شفته می شود. بعد از تمام شدن آب چند دانه از آن را امتحان کنید ، اگر مغز آن هنوز خشک است باید تقریباً یک فنجان آب جوش درون قابلمه بریزید تا باز هم جوش بخورد.

مرحله ۶

مرحله ششم دمکش کردن برنج است که قلق خودش را دارد. برای بهتر دم کشیدن باید برنج های اطراف را در وسط قابلمه جمع کنید و با انتهای قاشق چند سوراخ روی آن درست کنید تا به دم کشیدن بهتر کمک کند. حالا حرارت را خیلی کم کنید و ۲۰ دقیقه منتظر باشید تا حسابی دم بکشد.

مرحله ۷

مرحله آخر نوبت به کشیدن کته خوشمزه ای است که با دقت آن را تهیه کرده اید.

چرا بهتر است برنج را کته کنیم؟

کته کردن برنج باعث حفظ مواد مغذی آن می شود. در واقع آبکش کردن برنج باعث از دست رفتن ویتامین های محلول در آب آن مثل انواع ویتامین های B می شود. بررسی ها نشان داده است در هر ۱۰۰ گرم کته در حدود ۱۷۰ کیلو کالری وجود دارد.  به علاوه برنج کته برای بیماران دیابتی هم انتخاب بهتری است. پس بهتر است برای حفظ سلامتی خودمان برنج را کته کنیم.